De L. Ron Hubbard Serie is de volledige biografische encyclopedie waarin het leven en de nalatenschap van de Grondlegger van Scientology wordt beschreven. De serie bestaande uit 3600 pagina’s, samen met de bijbehorende fotografische biografie Een Leven in Beeld, zijn afkomstig uit dhr. Hubbard’s uitgebreide persoonlijke archieven van brieven, dagboeken, essays en foto’s.

Het Eeuwfeest van de Grondlegger van Scientology L. Ron Hubbard werd met de Release van de Complete Biografische Encyclopedie gevierd

13 maart 2012

Als het hoogtepunt van de jaarlange viering van het Eeuwfeest van de Grondlegger van Scientology L. Ron Hubbard, bracht de Scientology Kerk de monumentale, 16-delige complete biografische encyclopedie uit, De L. Ron Hubbard Serie. De serie werd gepresenteerd voor een publiek van 6500 Scientologists die in Clearwater, Florida verzameld waren voor de jaarlijkse viering van dhr. Hubbard’s verjaardag.

Een Leven in Beeld, de fotografische chronologie van het leven van de Grondlegger van Scientology L. Ron Hubbard, geeft een intiem biografisch portret door meer dan 500 foto’s en de bijbehorende gedetailleerde anekdotische bijschriften.

De L. Ron Hubbard Serie verschaft het eerste onovertroffen, diepgaande verslag van de man die de enige grote nieuwe religie die in de moderne tijd is opgekomen, heeft opgericht.

In totaal bestaat het werk uit van meer dan 3600 pagina’s en beschrijft het dhr. Hubbard’s buitengewone leven en blijvende nalatenschap. Het put uit zijn uitgebreide persoonlijke archieven, inclusief nooit eerder gepubliceerde correspondentie, dagboeken en essays.

Het is vaak gezegd dat dhr. Hubbard 20 levens heeft geleefd gedurende één leven en deze serie bevestigt dat feit tot in de kleinste details. Het eerste boekdeel, L. Ron Hubbard: Een Profiel, dient als een allesomvattende introductie tot de biografische serie en presenteert een complete en verhelderende chronologie van zijn leven. Inbegrepen zijn belangrijke details van zijn jonge jaren, waarin hij zichzelf als 13-jarige onderscheidt als de jongste Eagle Scout van het land en aan een levenslange studie van de menselijke conditie begint onder begeleiding van een student van Sigmund Freud. Er is nog meer als een jonge L. Ron Hubbard aan zijn beroemde reizen door Azië begint, waar hij een van de weinige westerlingen werd die toegang kreeg tot verboden Tibetaanse lamakloosters. De chronologie volgt dhr. Hubbard verder als expeditieleider en lid van de prestigieuze Explorers Club. Met dezelfde aandacht voor detail worden lezers alle relevante feiten voorgelegd van zijn pad van ontdekking in Dianetics en Scientology en zijn daaropvolgende systematisatie van een exacte route waarlangs individuen naar hogere staten van bewustzijn kunnen opklimmen.

L. Ron Hubbard: Een Profiel geeft daarnaast een overzicht van dhr. Hubbard’s humanitaire prestaties: als onderwijsdeskundige wiens onderwijs- en geletterdheidstools momenteel door honderdduizenden onderwijzers over de hele wereld worden gebruikt; als de architect van een drugsrehabilitatieprogramma waaraan het redden van tienduizenden levens wordt toegeschreven; als de man die de inspiratie was van een programma voor de reclassering van criminelen in 25 landen; en als de auteur van een morele code die in meer dan 106 talen is vertaald en waarvan meer dan 100 miljoen exemplaren in omloop zijn.

Opeenvolgende delen in de serie belichten dhr. Hubbard’s verdiensten in meer dan een tiental beroepen. Eén voorbeeld daarvan, Schrijver: Vormgeven aan Populaire Fictie, volgt dhr. Hubbard’s legendarische, vijftigjarige, literaire carrière als kopstuk van populaire fictie en auteur van historische bestsellers als De Slag om de Aarde en de serie Mission Earth. Het bijbehorende deel, Literaire Correspondentie, geeft inzicht in een gevierde carrière door zijn uitgebreide verzameling van brieven, waaronder die geadresseerd waren aan legendarische collega’s van de grote Amerikaanse pulpfictiebeweging.

De hele serie is rijkelijk geïllustreerd met meer dan 1000 foto’s uit de archieven van L. Ron Hubbard – waaronder zowel foto’s van dhr. Hubbard als foto’s die hij genomen heeft.

Honderden foto’s die te zien zijn, waren nooit eerder gepubliceerd omdat vele ervan meer dan een eeuw oud zijn en natuurlijk in de loop der tijd achteruit waren gegaan. Vandaar dat de foto’s in de L. Ron Hubbard Serie zelf het hoogtepunt van een enorm restauratieproject zijn. Het proces hield in het digitaal scannen van 100 jaar oude foto’s en negatieven met resoluties die zelfs groter waren dan die door de Library of Congress en de National Archives worden gebruikt. Teams van specialisten herstelden daarna zorgvuldig elke foto, pixel voor pixel, verwijderden vuil, krassen, scheuren en andere onvolkomenheden. Al met al was het een taak die meer dan 10.000 mensuren kostte, om te voltooien. De daaruit voortvloeiende herstelde foto’s, die anders verloren zouden zijn gegaan, worden nu voor het eerst gepresenteerd met buitengewone helderheid en detail.

Dit boek dat samen met De L. Ron Hubbard Serie werd uitgegeven, is een exclusief begeleidend boek met de titel Een Leven in Beeld. Deze 400 pagina’s tellende fotografische biografie van een groot formaat, schildert het intieme verhaal van dhr. Hubbard’s leven, door middel van meer dan 500 foto’s die speciaal zijn uitgekozen uit de archieven en die voorzien zijn van gedetailleerde bijbehorende anekdotische bijschriften.

De L. Ron Hubbard Serie en Een Leven in Beeld zijn beschikbaar in 15 talen.

Titels in De L. Ron Hubbard Serie zijn onder andere:

______________

De Scientology religie is gesticht door auteur en filosoof L. Ron Hubbard. De eerste Scientology Kerk werd in 1954 in de Verenigde Staten opgericht en sindsdien is de religie uitgegroeid tot meer dan 10.000 Kerken, missies en aangesloten groepen, met miljoenen leden in 167 landen.