“Vanuit het zuiden van Afrika zal de volgende grote beschaving op deze planeet ontstaan ...”
– L. Ron Hubbard, tijdens een toespraak voor Scientologists in Johannesburg

Linksfield Ridge House
Johannesburg, Zuid-Afrika

Dhr. Hubbard’s werkkamer met zijn referentiematerialen, zebratapijt, Afrikaanse kunstvoorwerpen en de filmcamera die hij in Zuid-Afrika gebruikte.
Dhr. Hubbard’s werkkamer met zijn referentiematerialen, zebratapijt, Afrikaanse kunstvoorwerpen en de filmcamera die hij in Zuid-Afrika gebruikte.

Eind 1960 vertrok L. Ron Hubbard van zijn huis, Saint Hill Manor, voor een lang verblijf in Johannesburg, Zuid-Afrika. Als een van de vele mijlpalen tijdens zijn verblijf in Zuid-Afrika schreef hij een “één man, één stem”-grondwet voor het met apartheid opgezadelde Zuid-Afrika. Ook presenteerde hij een verklaring van rechten en een wetboek van strafrecht voor gelijkheid en gerechtigheid.

Ook ontwikkelde hij vanuit Linksfield Ridge introductieroutes naar Scientology organisaties en riep hij nieuwe soorten organisaties in het leven – Centra en Stadskantoren – om startende Scientology groepen van dienst te zijn.

In de volledig gerestaureerde huizen zijn displays te zien die het verhaal vertellen van het bezoek van L. Ron Hubbard aan Zuid-Afrikaanse gevangenissen en de programma’s die hij schreef voor de reclassering van criminelen, de lezingen die hij aan Zuid-Afrikaanse Scientologists gaf en zijn pionierswerk in Rhodesië (tegenwoordig Zimbabwe).

De woonkamer – volledig teruggebracht in zijn oude staat met zijn oorspronkelijke, exotische houten vloeren en meubilair – werd gebruikt voor besprekingen over plannen en programma’s in Zuid-Afrika.

Overheidsfunctionarissen en hoogwaardigheidsbekleders komen hier ook samen om onderwijskundige programma’s op te stellen voor de burgers van Zuid-Afrika, die gebruikmaken van de door L. Ron Hubbard ontwikkelde technologieën voor sociale verbetering.

Tegenwoordig wandelen Scientologists in dezelfde huiskamer als waar dhr. Hubbard functionarissen en hoogwaardigheidsbekleders onthaalde. Men kan ook de werkkamer bekijken waar hij ten behoeve van alle Zuid-Afrikanen een wetboek schreef en ten behoeve van de hele mensheid, Scientology teksten.