Erfgoedlocaties van
L. Ron Hubbard

In de loop van zijn levenswerk als auteur, filantroop en als grondlegger van Dianetics en Scientology, bezocht L. Ron Hubbard diverse locaties over de gehele wereld.

Tijdens het in kaart brengen van waar hij allemaal geweest is, werden bepaalde belangrijke historische plaatsen – plaatsen waar hij belangrijke ontdekkingen deed – volledig teruggebracht in de staat waarin ze waren toen dhr. Hubbard daar leefde en werkte.

SAINT HILL MANOR – EAST GRINSTEAD, SUSSEX, ENGELAND 

Terwijl het internationaal bekendstaat als het huis van L. Ron Hubbard, Grondlegger van Dianetics en Scientology, is Saint Hill Manor ook een van de belangrijkste geschiedkundige landgoederen in Sussex. Saint Hill wordt voor het eerst vermeld in 1567, toen Stephen Bord of Cuckfield in zijn testament een cottage en 4,5 hectare weide naliet aan “Thomas Nicholas of his Manor of Saynt Hill”.

LINKSFIELD RIDGE HUIS – JOHANNESBURG, ZUID-AFRIKA 

Eind 1960 vertrok L. Ron Hubbard van zijn huis, Saint Hill Manor, voor een lang verblijf in Johannesburg, Zuid-Afrika. Als een van de vele mijlpalen tijdens zijn verblijf in Zuid-Afrika schreef hij een “één man, één stem”-grondwet voor het met apartheid opgezadelde Zuid-Afrika.

FITZROY HUIS – LONDEN, ENGELAND 

Aan het eind van 1956 werd 35/37 Fitzroy Street aangekocht door de Hubbard Association of Scientologists International en diende het als het Londense kantoor van L. Ron Hubbard en als hoofdkwartier voor Scientology organisaties van die tijd.

OORSPRONKELIJKE MOEDERKERK VAN SCIENTOLOGY – WASHINGTON DC 

In slechts vijf jaar tijd was Scientology uitgegroeid van één stichting tot een internationale organisatie. Vanuit de dringende behoefte aan wereldwijde communicatielijnen om de Kerken en groepen op vijf continenten te coördineren, verplaatste L. Ron Hubbard de centrale organisatie van Scientology van Phoenix naar Washington DC.

CAMELBACK HUIS – PHOENIX, ARIZONA

Toen L. Ron Hubbard de menselijke geest in 1952 isoleerde en identificeerde, richtte hij de Scientology religie op. Haar eerste formele organisatie was de Hubbard Association of Scientologists in Phoenix, Arizona.

L. RON HUBBARD HUIS – BAY HEAD, NEW JERSEY

De Erfgoedlocatie van L. Ron Hubbard en de plek waar Dianetics het licht zag: zo zag het er in de winter van 1950 uit en zo ziet het er nog steeds uit.