“Alleen een wezen met het grootst mogelijke gevoel voor avontuur en de hoogst mogelijke toewijding, zou ooit een poging wagen om het raadsel van de mens en diens lot te ontrafelen.”
– L. Ron Hubbard
“Alleen een wezen met het grootst mogelijke gevoel voor avontuur en de hoogst mogelijke toewijding, zou ooit een poging wagen om het raadsel van de mens en diens lot te ontrafelen.”
– L. Ron Hubbard

Oorspronkelijke Moederkerk van Scientology
Washington DC

De Moederkerk van Scientology in Washington DC, receptie, met daarin een expositie over het begin van het leven van L. Ron Hubbard.

In slechts vijf jaar tijd was Scientology uitgegroeid van één stichting tot een internationale organisatie. Vanuit de dringende behoefte aan wereldwijde communicatielijnen om de Kerken en groepen op vijf continenten te coördineren, verplaatste L. Ron Hubbard de centrale organisatie van Scientology van Phoenix naar Washington DC. Toen hij in de zomer van 1955 aankwam, vestigde hij de Moederkerk van Scientology in Washington DC aan 1812 19th Street Northwest in het midden van Embassy Row.

Het gerenoveerde gebouw van drie verdiepingen was het eerste hoofdkwartier voor Scientology voor Noord- en Zuid-Amerika. In zijn kantoor op de eerste verdieping bekleedde L. Ron Hubbard de functie van de eerste algemeen directeur, hield hij toezicht op de organisatie van Kerken en schreef hij de artikelen over bestuur en beleid, die tegenwoordig nog steeds in alle Scientology Kerken de organisatiestructuur vormen.

Een gerestaureerde opstelling voor het dupliceren van tapes in de kelderverdieping, waar het eerste Scientology Distributiecentrum gehuisvest was dat Kerken en kantoren verspreid over vijf continenten van L. Ron Hubbard’s boeken en lezingen voorzag.

Ook werden vanuit de Moederkerk, centra over de hele wereld voorzien van L. Ron Hubbard’s boeken en lezingen, door het eerste Scientology Distributiecentrum. En vanuit de lezingenruimte op 1812 kondigde L. Ron Hubbard de mijlpalen van Scientology aan die uit zijn research voortkwamen.

Vandaag de dag worden in het volledig gerenoveerde en gerestaureerde gebouw de kronieken van L. Ron Hubbard’s leven in Washington DC tentoongesteld – van zijn dagen aan de George Washington Universiteit begin jaren 1930 van de vorige eeuw tot het schrijven in 1948 van zijn De Oorspronkelijke These over Dianetics.

Scientologists bezoeken het gebouw nu om meer te weten te komen over het leven van L. Ron Hubbard en de researchdoorbraken in Washington DC. Op die plek vindt ook overleg plaats met functionarissen van de overheid en de private sector om het gebruik van de oplossingen van L. Ron Hubbard op het gebied van ongeletterdheid, immoraliteit, drugs en criminaliteit te plannen en te coördineren.