Enkele van de duizenden erkenningen en proclamaties die L. Ron Hubbard ontving voor zijn werk als auteur en filantroop en als grondlegger van Dianetics en Scientology.

Grondlegger
PRIJZEN & ERKENNINGEN

Alles bij elkaar omvat het werk van L. Ron Hubbard over Dianetics en Scientology de grootste samenhangende verklaring over het menselijk verstand en het spirituele wezen – meer dan 10.000 geschriften en 3000 opgenomen lezingen. Daarin staan de antwoorden op de grootste mysteries van het leven: het enigma van het bestaan, het raadsel van de dood, het verwezenlijken van staten die in eerdere literatuur niet eens is beschreven. Onderdeel van deze werken zijn ook Scientology technologieën voor het grootbrengen van kinderen, het weer bijeenbrengen van gezinnen, het onderwijs, organisatie en het verschaffen van verlichting ten tijde van ziekte en lijden.

L. Ron Hubbard Dag – Kantoor van de Gouverneur van het Eiland Guam

Toegekend aan dhr. Hubbard voor zijn onderzoek naar “meer dan twintig culturen waaronder de [inheemse] cultuur van Chamorro, om te komen tot zijn dynamische grondbeginsel van het bestaan: ‘besta voort’. Door jaren van research en publicaties heeft hij miljoenen mensen geholpen vreugde te vinden in zichzelf en in het helpen van anderen.”

Wat betreft de impact die de oplossingen en technologieën voor het dagelijks leven van individuele mensen, gezinnen en gemeenschappen in de hele wereld hebben, is er de onthullende erkenning die aan dhr. Hubbard werd toegekend door de Gouverneur van het eiland Guam. Dat een aantal van de eerste onderzoeken die L. Ron Hubbard heeft ondernomen naar de aard van het menselijk verstand in Guam plaatsvond is niet vergeten, want de toenmalige gouverneur Michael W. Cruz verklaarde: “Dhr. Hubbard bestudeerde meer dan twintig culturen, waaronder de [inheemse] Chamorra cultuur [van Guam], waarna hij uitkwam op zijn fundamentele beweegreden van het bestaan: ‘besta voort’. Door jaren van research en publicaties heeft hij miljoenen mensen geholpen vreugde te vinden in zichzelf en in het helpen van anderen.”

En hoewel het werk van tientallen jaren van L. Ron Hubbard bij het ontwikkelen en systematiseren van Dianetics en Scientology duizenden geschriften en lezingen omvat, blijft zijn eerste grote werk over het onderwerp – Dianetics: De Leidraad voor het Menselijk Verstand – lofbetuigingen ontvangen, zelfs decennia na de oorspronkelijke publicatie.

 Award van de Eeuw – Publishers Weekly magazine | Toegekend aan L. Ron Hubbard, “auteur van het best verkochte zelfhulpboek aller tijden” en tere ere van het verschijnen van Dianetics: De Leidraad voor het Menselijk Verstand op de bestsellerlijst van Publishers Weekly voor meer dan 100 weken.”

Century Award – Publishers Weekly magazine

Toegekend aan L. Ron Hubbard, “auteur van het best verkochte zelfhulpboek aller tijden” en “ter ere van het verschijnen van Dianetics: De Leidraad voor het Menselijk Verstand, op de bestsellerlijst van Publishers Weekly voor een periode van 100 weken”.

Het bewijs van die populariteit is de Publishers Weekly Century Award, geschonken aan L. Ron Hubbard als: “Auteur van het best verkochte zelfhulpboek aller tijde. Ter ere van het verschijnen van Dianetics: De Leidraad voor het Menselijk Verstand op de bestsellerlijst van Publishers Weekly voor een periode van 100 weken.”

 Venus de Oro – Nationaal Festival van de Schone Kunsten, Caracas, Venezuela | Uitgereikt aan dhr. Hubbard voor “zijn technologie voor de verbetering van het individu en voor het verhogen van de creatieve vermogens van mensen”.

Venus de Oro – Nationaal Festival van de Schone Kunsten, Caracas, Venezuela

Uitgereikt aan dhr. Hubbard voor “zijn technologie voor de verbetering van het individu en voor het verhogen van de creatieve vermogens van mensen”.

Gezien de invloed van zijn filosofische werk op het terrein van de kunsten, is het passend dat het Nationale Festival voor de Schone Kunsten in Caracas, Venezuela L. Ron Hubbard de prestigieuze Venus de Oro toekende voor “zijn technologie voor de verbetering van het individu en de creatieve vermogens van mensen”.

Dhr. Hubbard’s geschriften en filosofie dringen ook diep door in een ander centrum van Latijns-Amerika, aangezien de Mexicaanse Nationale Associatie van Journalisten de Sol de Oro Award schonk aan L. Ron Hubbard “als erkenning voor zijn talent en artistieke waarde” en Dianetics uitriep tot “mentale wetenschap van de toekomst”.

Wanneer men het echter over de internationale reikwijdte van Hubbard’s werk heeft, is er ook nog alles wat hij heeft gedaan om echte antwoorden te verschaffen aan culturen in Europa en centraal Azië.

Honorair Standbeeld – Landelijke Bibliotheek van de Kirgizische Republiek | Gepresenteerd als erkenning van L. Ron Hubbard’s werk als filosoof en schrijver, en daarnaast voor zijn technologie die nu met succes wordt toegepast door de kunstenaars en burgers van het land ter bevordering van hun cultuur.

Honorair Standbeeld – Landelijke Bibliotheek van de Kirgizische Republiek

Gepresenteerd als erkenning van L. Ron Hubbard’s werk als filosoof en schrijver, en daarnaast voor zijn technologie die nu met succes wordt toegepast door de kunstenaars en burgers van het land ter bevordering van hun cultuur.

Meer in het bijzonder heeft het uiteenvallen van het Sovjetrijk de verspreiding van Hubbard’s werk van St. Petersburg tot de rand van de Himalaya betekend. Onder de gemeenschappen die nu voordeel hebben van Dianetics en Scientology is de Kirgizische Republiek waar de Nationale Bibliotheek L. Ron Hubbard een standbeeld toekende als erkenning voor zijn verrichtingen als filosoof en schrijver en daarnaast van zijn technologie die nu met succes door de kunstenaars en burgers wordt toegepast ter bevordering van hun cultuur. De ambassade van Wit-Rusland kende L. Ron Hubbard ook een officiële blijk van erkentelijkheid toe, als erkenning van zijn spirituele nalatenschap en leven als “een uniek toonbeeld van menselijkheid en intellectuele perfectie”.

Standbeeld – Provincie Brescia, Italië | Toegekend aan dhr. Hubbard als erkenning voor zijn werk en zijn ontdekkingen als filosoof.

Honorair Standbeeld – Provincie Brescia, Italië

Toegekend aan dhr. Hubbard als erkenning voor zijn werk en zijn ontdekkingen als filosoof.

Nu Dianetics en Scientology organisaties door heel Italië aanwezig zijn, verleende de provincie Brescia een erkenning aan dhr. Hubbard met een honorair standbeeld voor zijn werk en zijn ontdekkingen als filosoof.


VERDERE SELECTIE UIT
PRIJZEN & ERKENNINGEN

Hoewel het aantal lofbetuigingen en prijzen die aan L. Ron Hubbard zijn uitgereikt voor zijn filosofische werk te veel zijn om hier te tonen, volgt hierna een verkorte lijst met zijn erkenningen, proclamaties en prijzen als de Grondlegger van Dianetics en Scientology:

Prajnaparamita Sutra (“Diamant Soetra”) – Taiwans Ministerie van Justitie: Uitgereikt ter ere van dhr. Hubbard, door een vertegenwoordiger van het Ministerie van Justitie.

Porseleinen Boeddhabeeld – Shinto-meester eerwaarde Sawada: Inscriptie: “Aan L. Ron Hubbard, de man die de grootste wijsheid voor de hele mensheid tot stand bracht. De incarnatie van de boeddhistische heilige Maitreya.”

Japanse Zenboeddhistische Rol – Eerwaarde Kanzan Takeda: Erkenning van dhr. Hubbard als een groot filosoof die de ambitie had om de mens vrij te maken.

Vredespijp – Blackfoot Piegan Reservaat: Uitgereikt voor Dianetics en de Studietechnologie als een symbool van grote verantwoordelijkheid.

Free Spirit Award – Generaal Hernan Delgados, Caracas, Venezuela: “Als erkenning voor L. Ron Hubbard’s technologie die de mensheid heeft geholpen en die onze samenleving een nieuwe beschaving heeft gegeven.”

L. Ron Hubbard Park: Goedgekeurd door het stadsbestuur van Elizabeth; dit park ligt maar een paar straten van Aberdeen Road, de locatie van de oorspronkelijke Dianetics Research Foundation in Elizabeth, New Jersey.

 

Dianetics Maand
Compton, Californië
Fairbanks, Alaska
Tuscon, Arizona
Chesapeake, Virginia
Niagara Falls, New York
Portsmouth, Virginia
Raleigh, North Carolina
Washington DC
Elizabeth, New Jersey
Harlingen, Texas
Los Angeles, Californië
New York, New York
Biloxi, Mississippi
Houston, Texas
Henderson, Nevada
Toledo, Ohio
Hartford, Connecticut
New Orleans, Louisiana
Las Vegas, Nevada
Little Rock, Arkansas
Mobile, Alabama
Savannah, Georgia
Baton Rouge, Louisiana
Colorado Springs, Colorado
Huron, South Dakota
East Grand Rapids, Michigan
Kansas City, Missouri
Syracuse, New York
Cranston, Rhode Island
Columbus, Ohio
Boston, Massachusetts
Erie, Pennsylvania
Covington, Kentucky
St. Louis, Missouri
San Jose, Californië
Helena, Montana
Montgomery, Alabama
El Paso, Texas
Atlanta, Georgia
Nashville, Tennessee
Topeka, Kansas

Dianetics Dag
De staat Alabama
De staat South Carolina
Guam
Laredo, Texas
New Orleans, Louisiana
Providence, Rhode Island
Fresno, Californië
Warren, Ohio
Indianapolis, Indiana
Louisville, Kentucky
Newport News, Virginia
Wilkes-Barre, Pennsylvania
Reno, Nevada
Plainfield, New Jersey
Ontario, Californië
Opa-Locka, Florida