L. Ron Hubbard: Een Profiel is het allesomvattende overzicht van de nieuwe monumentale, 16-delige biografische encyclopedie over de Grondlegger van Scientology – De L. Ron Hubbard Serie. Nu in zijn geheel online, toont Een Profiel honderden zeldzame foto’s, persoonlijke artefacten en cruciale biografische details. Het presenteert de vele paden die hij reisde als schrijver, avonturier, reiziger, filosoof en grondlegger van de enige belangrijke religie die in de moderne tijd ontstaan is.

Nieuw biografisch boekdeel over de Grondlegger van Scientology, L. Ron Hubbard, nu in zijn geheel online beschikbaar

20 maart 2012

De Church of Scientology International heeft vandaag de online editie aangekondigd van het nieuwe, biografische overzicht van het leven en de nalatenschap van de Grondlegger van Scientology, L. Ron Hubbard: Een Profiel. Het werk is het allesomvattende overzicht van De L. Ron Hubbard Serie, de monumentale, 16-delige, hardback, biografische encyclopedie uitgegeven op 13 maart ter nagedachtenis van de jaarlange viering van dhr. Hubbard’s eeuwfeest. L. Ron Hubbard: Een Profiel is nu in zijn geheel te zien op lronhubbard.nl.

De online editie van dit biografische werk biedt een nooit eerder beschikbaar, interactief chronologisch overzicht van belangrijke gebeurtenissen in dhr. Hubbard’s leven. Met honderden zeldzame foto’s, persoonlijke artefacten en cruciale biografische details, toont Een Profiel presenteert de vele paden die dhr. Hubbard reisde – als schrijver, avonturier, reiziger, filosoof en grondlegger van de enige belangrijke religie die in de moderne tijd ontstaan is.

De chronologische details van dhr. Hubbard’s levenslange tocht om de centrale vragen over het menselijk bestaan te ontrafelen, beginnend in het ruwe en ruige Amerikaanse Westen, waar de zesjarige L. Ron Hubbard bevriend raakte met een rondreizende Zwartvoet-sjamaan die hem vervolgens vereerde met die zeldzame status van bloedbroeder. Online bezoekers krijgen verder de details te zien van elke fundamentele doorbraak langs dhr. Hubbard’s spoor van ontdekking door Dianetics en Scientology: van het verrassende moment waarop het vroege Dianetics de enige kritische factor bleek bij het redden van levens van terminale patiënten in een marineziekenhuis in het noorden van Californië, tot de publicatie van Dianetics: De Leidraad voor het Menselijk Verstand en de snelle opkomst ervan tot een New York Times bestseller. Ook wordt nauwkeurig de ontwikkeling van technieken beschreven die demonstreren dat de menselijke geest inderdaad onafhankelijk en scheidbaar is van het lichaam, waarmee plaatsgemaakt wordt voor de geboorte van de Scientology religie.

L. Ron Hubbard: Een Profiel laat verder dhr. Hubbard’s historische prestaties zien als filantroop: met een studietechnologie die nu door zo’n 30 miljoen leerlingen en docenten over de hele wereld wordt gebruikt, met een oplossing voor drugsverslaving die een ongeëvenaard succes behaalt via een internationaal netwerk van rehabilitatiecentra; met een morele code voor de 21e eeuw die nu door meer dan 100 miljoen mensen wereldwijd wordt omarmd; en een hoeveelheid organisatietechnologie waarmee groepen en individuen kunnen zorgen dat het in alle opzichten goed met hen gaat om zo hun dromen te verwezenlijken.

De biografische online resource biedt verder de onovertroffen introductie van Ron’s legendarische en veelzijdige artistieke carrière – als een van ’s werelds meest productieve en invloedrijke schrijvers met meer dan 60 best verkochte werken op zijn naam; als componist, artiest en arrangeur; als bekroonde fotograaf en als filmmaker wiens systematisering van het vak zorgde voor de productie van enkele duizenden bekroonde non-profit commercials, educatieve films en documentaires.

_________________

De Scientology religie is gesticht door auteur en filosoof L. Ron Hubbard. De eerste Scientology Kerk werd in 1954 in de Verenigde Staten opgericht en sindsdien is de religie uitgegroeid tot meer dan 10.000 Kerken, missies en aangesloten groepen, met miljoenen leden in 167 landen.