“Als je je avontuurlijk door het leven begeeft, heb je een goede kans dat je een succes op papier wordt. Avonturieren betekent niet per se de ganse wereld afreizen en het betekent ook niet grote daden doen. Avonturieren is net als kunst. Je moet het leven om het reëel te maken.”
– L. Ron Hubbard

L. Ron Hubbard’s
Fictieboeken

Met 19 bestsellers in de lijsten van de New York Times en meer dan 250 miljoen exemplaren van zijn werken in omloop, is L. Ron Hubbard een van de meest gevierde en alom gelezen schrijvers van deze tijd. Verder was hij een van de schrijvers uit de Gouden Tijd van de Pulpfictie die het meest had geschreven en het populairst was. Inderdaad, tussen 1934 en 1940 verschenen er zo’n 140 verhalen van L. Ron Hubbard in de legendarische pulptijdschriften — vaak met wel drie verhalen van hem in een uitgave en onder zo’n vijftien pseudoniemen.

Om aan die vraag tegemoet te komen, produceerde hij tussen de vijfenzeventigduizend en honderdduizend woorden per maand, waarbij 90 procent van de eerste versies door de uitgevers werd geaccepteerd bij de eerste aanbieding. Daarom ging er maar zelden een maand voorbij waarin de naam van L. Ron Hubbard niet voorkwam op het voorblad van de belangrijkste pulptijdschriften. 

Het feit dat zijn verhalen op een unieke manier tot stand zijn gekomen op basis van zijn eigen ervaringen, waaronder zijn toen uitzonderlijke reizen naar Azië en het zuiden van de Stille Oceaan, is ook kenmerkend voor het legendarische leven van L. Ron Hubbard. Over dat legendarische leven valt trouwens nog wel iets te zeggen: tussen het schrijven van die fictieverhalen over avonturen op de wilde vaart en de ontdekkingsreizen naar verre gebieden heeft L. Ron Hubbard het bevel gevoerd over twee expedities naar het Caribisch gebied en nog een expeditie over het zuidoosten van Alaska. Daardoor werd hij, nog voor zijn dertigste jaar, toegelaten tot de beroemde Explorers Club en verkreeg hij een maar zelden uitgereikte “Master Mariner”-licentie.

Met de publicatie van Dianetics: De Leidraad voor het Menselijk Verstand in 1950, weerhield zijn serieuzere onderzoek hem ervan om zich de daaropvolgende dertig jaar met zijn literaire beroep bezig te houden. Maar om zijn vijftigste verjaardag als schrijver en verhalenverteller te vieren, keerde L. Ron Hubbard in 1980 weer naar dat terrein terug met een sciencefiction-epos dat over de hele wereld werd toegejuicht De Slag om de Aarde: Een Saga uit het Jaar 3000. Het werk werd onmiddellijk een bestseller en ontving al gauw een enorme hoeveelheid internationale onderscheidingen.

Maar wat doorgaans wordt beschouwd als het magnus opus van L. Ron Hubbard is de tiendelige serie Mission Earth. Deze serie is ook een internationale bestseller en vormt een mijlpaal in de geschiedenis van de literatuur. Maar nu er bovendien nog een derde generatie lezers de verhalen van L. Ron Hubbard heeft ontdekt, heeft hij zich voor altijd van een plaats verzekerd in de annalen van populaire fictie.

Kom meer te weten op L. Ron Hubbard’s Verhalen uit het Gouden Tijdperk.